0
Patikusios prekės
0
Prekės palyginimui
Nėra prekių!
Krepšelis

GARGŽDAI (rugsėjo 22, 2017). Paskutinį rugsėjo sekmadienį, 24 d., gyvūnų mylėtojai iš visos Lietuvos jau aštuntą kartą susitiks Gargžduose minėti Pasaulinės gyvūnų dienos. Tai šventė, į kurią tradiciškai susirenka keli tūkstančiai gyvūnų mylėtojų kartu su savo augintiniais – šunimis, katėmis, dekoratyviniais triušiais, jūrų kiaulytėmis, žiurkėnais ir kitais namie auginamais gyvūnais. 

Kasmet organizuojama šventė – tai proga kartu pabūti su bendraminčiais, pasidalinti patirtimi ir išgirsti naudingų patarimų, susijusių su gyvūnų priežiūra ir mityba. Tradiciškai šventėje dalyvaus ir savo žiniomis nemokamai dalinsis veterinarai, šunų dresuotojai, gyvūnų mitybos specialistai. Daug naudingos informacijos renginio metu galės rasti ir tie, kurie dar tik svajoja apie augintinį. Lietuvos veterinarijos akademijos studentai „Būsimo šeimininko akademijoje“ kiekvienam padės išsirinkti, kuri veislė jam tinkamiausia pagal jo gyvenimo būdą.

„Lietuvoje neturime itin daug vietų ir progų, kur gyvūnų augintiniai galėtų smagiai praleisti visą dieną kartu su savo augintiniais kaip lygiaverčiais šeimos nariai. Žinia apie mūsų šventę Gargžduose per aštuonerius metus pasklido plačiai, tad džiaugiamės, kad į ją žmonės atvysta specialiai iš įvairių Lietuvos miestų ir miestelių“, - džiaugiasi šventės iniciatorės bendrovės „Mars Lietuva“ vadovė Aušra Žemaitienė.

Kelias valandas truksiančio renginio organizatoriai žada įvairių pramogų – pradedant dresuotų šunų pasirodymais, baigiant konkursais ir orientavimosi varžybomis. Tradiciškai šventės metu bus renkamas stilingiausias ir į šeimininką panašiausias augintinis. Įrengtose dirbtuvėse kiekvienas galės išmokti pasidaryti žaislą savo augintiniui, o tą, kurį padarys šventės metu, galės padovanoti gyvūnų prieglaudose gyvenantiems šunims ir katėms.

Pasaulinės gyvūnų dienos šventė Gargžduose bus švenčiama rugsėjo 24 d., sekmadienį, „Vaivorykštės“ gimnazijos stadione. Renginys vyks nuo 13 iki 16 val. Šventės metu koncertuos žinomas atlikėjas Martynas Kavaliauskas.  

Pasaulinė gyvūnų diena pradėta švęsti 1931 metais po Florencijoje vykusios gyvūnų globos konferencijos, kai jos dalyviai nusprendė, jog spalio 4-oji, Šv. Pranciškaus, gyvūnų globėjo mirties diena, bus skirta gyvūnams pagerbti. Šią dieną siekiama atkreipti žmonių dėmesį į gyvūnų apsaugą, elgesį su jais bei padėkoti gyvūnams už didžiulę jų svarbą žmonių gyvenime, suteikiant gyvenimui daugiau džiaugsmo ir prasmės.

Apie „Mars Lietuva“

UAB „Mars Lietuva“ yra tarptautinės bendrovės „Mars, Incorporated“ antrinė įmonė, veikianti Lietuvoje nuo 1993-iųjų metų. Gargžduose bendrovė turi maisto gyvūnams augintiniams gamyklą, o Vilniuje pardavimų ir rinkodaros padalinį. Šiuo metu įmonėje „Mars Lietuva“ dirba apie 800 darbuotojų.

Per metus gamykloje pagaminama apie 75 tūkst. tonų WHISKAS®, EXELCAT®, KITEKAT®, SHEBA® produkcijos gyvūnams augintiniams. „Mars Lietuva“ gamykla yra viena didžiausių šalies eksportuotojų – joje gaminami 400 rūšių ir porūšių produktai tiekiami į daugiau kaip 30 Europos šalių. Lietuvoje bendrovė organizuoja prekybą „Mars, Incorporated“ gaminamais saldainiais ir ledais MARS®, SNICKERS®, BOUNTY®, TWIX®, MILKY WAY®, M&M’S®, ryžiais ir padažais UNCLE BEN‘S®, gyvūnų augintinių priežiūrai skirtais PEDIGREE®, CHAPPI®, WHISKAS®, KITEKAT®, SHEBA®  ir NATUSAN® produktais.


Straipsniai
785
Terapiniai šunys svečiavosi SOS vaikų kaime
Labradoro retriverė Amber, niūfaundlendas Lokis ir vengrų vižlė Vėtra svečiavosi SOS vaikų kaime. Šie terapiniai šunys atkeliavo susipažinti su vaikais, su kuriais dirbs visą pusmetį. Kaniterapijos užsiėmimų metu psichologai kartu su terapiniams užsiėmimams paruoštais šunimis stengsis padėti vaikams..
2937
Gintaras Klimaitis botanikas aistruolis
“Jeigu sutikčiau poną Dievą, tai pirmiausia užduočiau bent tūkstantį klausimų apie vandens augalus, ir tai vien tik apie juos!” – sako kaunietis Gintaras Klimaitis, žinomas Lietuvos akvariumininkas.  Tie, kurie dar nieko negirdėjo apie šį žmogų, turi progą susipažinti. Pirmasis akvariumas ..
805
Bėgimo varžybos, kuriose dalyviai laukiami su savo keturkojais
Jau šį savaitgalį visi profesionalūs ir pradedantys bėgikai kviečiami į Klaipėdą, kur vyks tradicinis „Vilties bėgimo“ maratonas. Vienuoliktą kartą organizuojamame bėgime tikimąsi sulaukti rekordinio skaičiaus dalyvių, kurie savo jėgas išbandys kartu su sako keturkojais. Pernai trasas, kuriose galim..
593
Tyrimas atskleidė dažniausias augintinių nutukimo priežastis
Metų pradžioje įvairiose pasaulio šalyse atlikta apklausa atskleidė ne itin malonią tiesą – daugiau kaip pusė namuose auginamų šunų ir kačių turi viršsvorį. Net 87 proc. apklaustųjų prisipažino savo gyvūnams augintiniams maisto duodantys „iš akies“ – tiek, kiek patys mano, kad jiems reikia. Tik penk..